Sisältöön »

19.-25.8.2024

Captain January / All Wet

la 24.8.2024 klo 12:00 Osta liput »
DCP • Elävienkuvien teatteri

 
Captain January
 

Captain January

1924 • Edward F. Cline • 64 min

1920-luvun suurimpiin lapsitähtiin lukeutunut Baby Peggy tekee viimeinkin ensiesiintymisensä festivaaleillamme. Hän esittää haaksirikosta pelastunutta pikkutyttöä, jonka iäkäs majakanvartija on adoptoinut. Kun tytön sukulaiset saavat tietää hänen henkilöllisyytensä, alkaa tummia pilviä kasautua kaksikon taivaalle. Koskettavan draaman ja juonenkäänteitä sopivasti tasapainottavan komedian välinen tasapaino on kunnossa ja Baby Peggyn olemus sulattaa paatuneimmankin katsojan sydämen.

 
All Wet
 

All wet

1924 • Leo McCarey • 10 min

Turhan tuntemattomaksi haalistunut mestarikoomikko Charley Chase hauskuuttaa katsojia lyhytelokuvassa, jonka pääelementtejä ovat kiire ja mutainen ajorata. Ohjauksesta on huolehtinut lajityypin mestareihin lukeutunut Leo McCarey, pienen pienessä roolissa nähdään tiettävästi myös tuleva Oscar-voittaja Janet Gaynor.

Arvostelu (mykkaelokuvat.com) »

 

hillel-tokazier.jpg

Säestys

Hillel Tokazier

Laulava pianovirtuaasi.

Lue lisää

 

Lehdistölle

 

Captain January

 
Captain January
 

All wet

 
All Wet
All Wet
All Wet
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Euroopan unionin osarahoittama
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta