Sisältöön »

19.-25.8.2024

Hell's Heroes / The Sheriff's Baby

la 24.8.2024 klo 19:30 Osta liput »
DCP • Elävienkuvien teatteri

 
Hell's Heroes
 

Hell's Heroes

1929 • William Wyler • 64 min

William Wylerin vauhdikas lännenelokuva valmistui sekä mykkä- että ääniversiona ja saapuu meille Pordenonen viimevuotisen festivaalin innoittamana. Tarina autiomaahan pakenevista, pienen vauvan tämän kuolemaisillaan olevan äidin hallusta löytävistä lainsuojattomista on monille tuttu John Fordin filmatisointina, jolle Wylerin versio ei häviä pätkääkään.

IMDB

 
The Sheriff's Baby
 

The Sheriff's Baby

1913 • D.W. Griffith • 14 min

D. W. Griffithin näyttelijäseurueen tähdillä ladattu lyhytelokuva on tiivistämisen juhlaa, kertoohan hän Wylerin esittämän tarinan reilussa kymmenessä minuutissa. Saamamme kopio on osa amerikkalaisen Film Preservation Societyn projektia, jonka tarkoituksena on palauttaa kaikki Griffithin lyhytelokuvat suuren yleisön ulottuville. The Sheriff’s Babya ei ole tiettävästi esitetty aiemmin Suomessa.

IMDB

 

saestys-trio-mutual.jpg

Säestys

Trio Mutual

Trio Mutual on säestänyt Forssan Mykkäelokuvafestivaaleilla alusta saakka, vuodesta 2000. Se on vuosien saatossa hioutunut luomaan dynaamista, genrevapaata ja yllätyksellistä, mutta koherenttia säestyskudelmaa.

Nykyinen kokoonpano:

  • Janne Kuusinen, piano
  • Hanne Närhinsalo, harmonikka ja piano
  • Matti Närhinsalo, huilu

Lue lisää

 

Lehdistölle

Mainitse käyttämissäsi kuvissa Courtesy of the George Eastman Museum.

 
Hell's Heroes
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta