Sisältöön »

21.-27.8.2023

Janko Muzykant

 
Janko Muzykant
 

1930 • Ryszard Ordynksi • 104 min
la 26.8.2023 klo 19:30 osta liput »

 

IMDB

 

Puolalaisen mykkäelokuvan tuntematon mestariteos, kertomus nuoresta maalaispojasta Jankosta, jonka sielun ja sydämen täyttää ainoastaan musiikki. Tie menestykseen on pitkä ja kivinen, eivätkä parhaimmatkaan välttämättä pysty kulkemaan sitä loppuun, mutta niin kauan kuin on unelmia, on myös elämää. Impressionistinen ulosanti kasvaa täyteen suuruuteensa maalailevissa maaseutujaksoissa, jotka edustavat mykän elokuvan huippua. Le Giornate del Cinema Muto -festivaalin vuoden 2016 ohjelmiston ehdottomia helmiä on nyt nähtävissä tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa.

 

saestys-sanna-pietiainen.jpg

Säestys

Sanna Pietiäisen orkesteri

Sanna Pietiäinen on ollut mykkäelokuvafestivaaleilla säestämässä jo vuosien ajan. Viihdelaulaja, muusikko ja musiikinopettaja on valmistunut Sibelius- Akatemiasta musiikin maisteriksi ja tehnyt monipuolisesti töitä musiikin parissa sekä esiintyjänä että opettajana.

  • Sanna Pietiäinen, sävellys, kosketinsoittimet ja laulu
  • Hannu Mattila, kitara
  • Suvi Hintsanen, viulu ja laulu
  • Nigel Kilby, analogiset syntetisaattorit

Lue lisää

 

Lehdistölle

Mainitse käyttämissäsi kuvissa lähteenä ©Filmoteka Narodowa - Instytut Audiowizualny            

 
Janko Muzykant
Janko Muzykant
Janko Muzykant
Janko Muzykant
Janko Muzykant
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus