Sisältöön »

21.-27.8.2023

Kire lained

 
Kire Lained
 

1930 • Vladimir Gajdarov • 109 min
pe 25.8.2023 klo 19:00 osta liput »

 

IMDB

 

Toimintaa, yllättäviä juonenkäänteitä, kavalia roistoja, herrasmiehiä ja kaunottaria - virolais-saksalaisena yhteistyönä valmistunut Kire lained syöksyy suoraan ajankohtaiseen aiheeseen, rikollisten hallitseman alkoholin salakuljetuksen maailmaan. Ohjaajana ja päätähtenä esiintyvä Gaidarov teki mykkäkaudella monia merkittäviä rooleja Venäjällä, Saksassa ja Ranskassa, mutta jätti valkokankaat pian äänielokuvan jälkeen. Kire lained jäi hänen ainoaksi ohjaustyökseen. Elokuvan esittelee Viron elokuva-arkiston johtaja Eva Näripea.

 

lena-and-the-slide-brothers-trio.jpg

Säestys

Lena & The Slide Brothers Trio

Blues- ja Roots -musiikkiin erikoistunut, kansainvälisiäkin mainesanoja osakseen saanut bändi. Kitara-, basso- ja rumputaiteilijat seilailevat tyylilajien aallokoissa tyventä pelkäämättä.

  • Lena Lindroos / basso, koskettimet
  • Matti Kettunen / kitarat
  • Juha Tanninen / lyömäsoittimet

Lue lisää

 

Lehdistölle

Mainitse käyttämissäsi kuvissa lähteenä © Rahvusarhiivi filmiarhiiv / The National Archives of Estonia.

 
Kire Lained
Kire Lained
Kire Lained
 
 

eva-naripea.jpg

Eva Näripea

Eva Näripea on Viron elokuva-arkiston johtaja vuodesta 2014 ja Council of the Estonian Academy of Artsin jäsen vuodesta 2020. Hän on työskennellyt tutkijana Estonian Academy of Artsissa, Estonian Literary Museumissa ja University of Central Lancashiressa. Hän on ollut toimittajana useissa tutkijalehdissä, kuten Studies in Art and Architecture/Kunstiteaduslikke Uurimusi, Baltic Screen Media Review (TLU) ja Studies in Eastern European Cinema (Routledge). Hän on kirjoittanut laajalti virolaisen ja Itäeuroppalaisen elokuvan historiasta ja nykyajasta. Työnsä lisäksi hän jatkaa tutkimusta, tällä hetkellä keskittyen filmien säilyttämiseen ja virolaisiin, ennen II maailmansotaa ilmestyneisiin elokuviin.

 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus