Sisältöön »

21.-27.8.2023

Max, der Zirkuskönig

 
Max, der Zirkuskönig
 

1924 • Max Linder/Édouard-Émile Violet • 70 min
la 26.8.2023 klo 21:45 osta liput »

 

IMDB

 

Elokuvan historian ensimmäisen todella merkittävän ja maailmanmaineeseen yltäneen koomikon, ranskalaisen Max Linderin testamenttielokuva valmistui Itävallassa. Sen päähenkilö on elämässään sähläävä aristokraatti, joka ihastuu sirkustaiteilijaan vastoin setänsä toiveita. Vaikka Linderin yksityiselämä oli umpisolmussa ja elokuvaurakin pahasti laskusuunnassa, löysi hän jäähyväisteokseensa taitoa ja tyylikkyyttä, joilla nousi aikoinaan jopa Chaplinin esikuvaksi. Linderin vastanäyttelijänä nähdään unkarilaissyntyinen Vilma Bánky, joka lähti pian tämän jälkeen Hollywoodiin ja nousi siellä supertähteyteen.

 

saestys-trio-mutual.jpg

Säestys

Trio Mutual

Trio Mutual on säestänyt Forssan Mykkäelokuvafestivaaleilla alusta saakka, vuodesta 2000. Se on vuosien saatossa hioutunut luomaan dynaamista, genrevapaata ja yllätyksellistä, mutta koherenttia säestyskudelmaa.

Nykyinen kokoonpano:

  • Janne Kuusinen, piano
  • Hanne Närhinsalo, harmonikka ja piano
  • Matti Närhinsalo, huilu

Lue lisää

 

Lehdistölle

Mainitse käyttämissäsi kuvissa lähteenä ©Lobster Films.

 
Max, der Zirkuskönig
Max, der Zirkuskönig
Max, der Zirkuskönig
Max, der Zirkuskönig
Max, der Zirkuskönig
Max, der Zirkuskönig
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus