Sisältöön »

21.-27.8.2023

Os Faroleiros

 
Os faroleiros
 

1922 • Mauricio Mariaud • 81 min
pe 25.8.2023 klo 21:30 osta liput »

 

IMDB

 

Intohimodraama ja jännityselokuva, jonka loppuhuipentuma käydään syrjäisellä majakkasaarella, kaukana avun ja avunhuutojen ulottumattomissa. Hitaasti käynnistyvä, lähes kauhuelokuvamaiseen kliimaksiin kohoava elokuva kulkee rinta rinnan Mauritz Stillerin Aarne-herran rahojen (1919) kanssa, mutta ennakoi myös Jean Gremillonin Gardiens de pharen (1929) loistokkuutta. Pitkään kadoksissa olleen elokuvan kopio löydettiin vuonna 1993 ja saanee nyt ensiesityksensä Suomessa.

 

janne-storm.png

Säestys

Janne Storm & Tero Holopainen

Säestyksissä yhdistetään akustisia ja "löydettyjä" instrumentteja live-looping -tekniikkaan ja digitaaliseen äänen prosessointiin.

Lue lisää

 

Lehdistölle

Mainitse käyttämissäsi kuvissa lähteenä ©Cinemateca Portuguesa.

 
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus