Sisältöön »

21.-27.8.2023

Quo Vadis?

 
Quo Vadis?
 

1913 • Enrico Quazzoni • 102 min
su 27.8.2023 klo 12:00 osta liput »

 

IMDB

 

Moneen kertaan filmatun aiheen ensimmäinen ja kenties jopa merkittävin kokoillan versio. Elokuvan ytimessä on sotilas Viniciuksen ja Lygia-neidon romanssi, mutta tapahtumien edetessä katsojan ihailtavaksi tarjotaan myös monia muita historiallisia tapahtumia Rooman palosta gladiaattoreiden taisteluihin ja suuriin kilpa-ajoihin. Quo Vadis? tehtiin suurella rahalla ja osaavimmalla ryhmällä ja lopputuloksena on näyttävä elokuva, jota ihailtiin molemmin puolin Atlanttia.

 

kari-makirannan-orkesteri.jpg

Säestys

Kari Mäkirannan orkesteri

Kari Mäkiranta (näyttämömusiikin ammattilainen, kosketinsoittaja)  tuo taas kokoonpanonsa Forssaan. Jo useita mykkäfilmejä säestäneessä triossa soittavat Karin lisäksi Karin Mäkiranta (lopperi, laulu ym.), joka indie-pop menestyksensä jälkeen on mm. tehnyt musiikkia elokuviin ja tällä hetkellä katse on suunnattuna näyttämöille. Kimmo Gröhn (saksofonisti, huilisti ja kitaristi) on ollut lukuisissa teatterikappaleissa muusikkona, mutta myös säveltänyt mm. big- ja rockbändeille, uruille ja näyttämölle. Trio elää voimakkaasti hetkessä, elokuvaa lukien ja toisiaan kuunnellen käyttäen monenlaisia esineitä, mistä vaan sopivia ääniä lähtee.

Facebook

 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus