Sisältöön »

19.-25.8.2024

Stella Maris

 
Stella Maris
 

1918 • Marshall Neilan • 84 min
35 mm • Elävienkuvien teatteri
su 25.8.2024 klo 12:00 Osta liput »

 

IMDB

 

Mary Pickfordin 1920-luku saattaa näyttää sarjalta elokuvallisia kompromisseja, mutta 1910-luvulla hän oli Hollywoodin ennakkoluulottomimpia ja rohkeimpia naistähtiä. Stella Maris on yksi hänen vaikuttavimmista teoksistaan: vahva, yhteiskuntakriittinen draama, jossa Pickford esittää sekä miljonäärin tytärtä että orpokodista pelastettua rassukkaa. Myös Marcia Manonin roolisuoritus alkoholiin mieltyneenä vaimona on unohtumaton.

 

saestys-minni-ilmonen.jpg

Säestys

Minni Ilmosen orkesteri

Minni Ilmonen on säveltänyt musiikkia radio-, televisio-, elokuva-, teatteri-, tanssi- ja konserttiproduktioihin. Minnin orkesteri on nähty aiemminkin säestämässä mykkäelokuvia Forssassa. Kokoonpano vaihtelee elokuvien mukaan.

  • Minni Ilmonen, viulu, koto
  • Jari Komulainen, harmonikka, huuliharppu
  • Aarni Häkkinen, baritonitorvi ja pasuuna
  • Pietari Padilla, piano

Kuva: Matti Kaisanlahti

Lue lisää

 

Lehdistölle

 
Stella Maris
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Euroopan unionin osarahoittama
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta