Sisältöön »

19.-25.8.2024

Suursalon häät / Suspense

la 24.8.2024 klo 17:30 Osta liput »
DCP • Kino-Kuha (Työväentalo)

 
Suursalon häät
 

Suursalon häät

1924 • Konrad Tallroth • 58 min

Kotimaisen elokuvan varhaisen merkkihenkilön, Ruotsissakin elokuvia tehneen Konrad Tallrothin viimeiseksi jääneen ohjaustyön kerrotaan saaneen innoituksensa Härmän verihäistä vuodelta 1868. Oiva Soini esittää murhasta syytettyä Ojelmiston tilan isäntää, jonka on pystyttävä puhdistamaan maineensa, tai muuten tie vie kiven sisään. Suursalon häät oli rovastia esittäneen Aku Korhosen ensimmäinen valkokangasrooli. Sirpaleista kootun, välitekstittömänä säilyneen elokuvan rekonstruointi on vuodelta 2018.

Arvostelu (mykkaelokuvat.com) »

IMDB

 
Suspense
 

Suspense

1913 • Phillips Smalley / Lois Weber • 11 min

Hollywoodin historia on täynnä merkittäviä naisia ja Lois Weber on yksi heistä. Suurin osa hänen kattavasta tuotannostaan on kadonnut, mutta onneksi jotain on sentään vielä tallella. Säilyneiden elokuvien parhaimmistoon lukeutuva Suspense on kekseliäästi toteutettu lyhytelokuva, jossa lapsen kanssa kotiin jäänyt perheenäiti kokee kauhun hetkiä erään hampparin alkaessa etsiä sisäänpääsyä taloon. Jaetun screenin käyttö on ollut vain harvoin yhtä onnistunutta kuin tässä teoksessa.

IMDB

 

rokasahurit-elokuvissa.jpg

Säestys

Rokasahurit

  • Sanna Mansikkaniemi (viulu, alttoviulu, kantele ym.)
  • Raido Lill (viulu, kontrabasso, kantele ym.)
  • Olli Kari (harmonikka, kantele ym.)
  • Kalle Mansikkaniemi (viulu, pyykkilauta ym.)

Lue lisää

 

Lehdistölle

 

Suspense

 
Suspense
Suspense
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Euroopan unionin osarahoittama
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta