Sisältöön »

19.-25.8.2024

The Thief of Bagdad

 
The Thief of Bagdad
 

1924 • Raoul Walsh • 150 min
DCP • Kino-Kuha (Työväentalo)
su 25.8.2024 klo 14:30 Osta liput »

 

IMDB

 

Bagdadin varas

Festivaalimme itseoikeutettu päätöselokuva on Hollywoodin studiofantasiaa näyttävimmillään. Raoul Walshin ohjaamassa, Tuhannen ja yhden yön satuihin pohjautuvassa Bagdadin varkaassa käytetään erikoistehosteita monissa paikoissa, mutta ei milloinkaan tarinan kustannuksella: taskuvaras Ahmedin (Douglas Fairbanks) ja kalifin tyttären (Julanne Johnston) on tähtinäyttelijänsä elokuvien tapaan kerrottu, hyväntuulinen ja kepeä toimintaelokuva, jossa päähenkilön hymy ei hyydy tiukoissakaan paikoissa. Tehosteiden lisäksi on mainittava myös William Cameron Menziesin loisteliaasti luoma lavastus, joka on osa amerikkalaisen elokuvanteon legendaa sekin. American Film Institute äänesti vuonna 2008 Bagdadin varkaan yhdeksänneksi parhaaksi koskaan tehdyksi amerikkalaiseksi fantasiaelokuvaksi.

Arvostelu (mykkaelokuvat.com) »

 

kari-makirannan-orkesteri.jpg

Säestys

Kari Mäkirannan orkesteri

Kari Mäkiranta (näyttämömusiikin ammattilainen, kosketinsoittaja)  tuo taas kokoonpanonsa Forssaan. Jo useita mykkäfilmejä säestäneessä triossa soittavat Karin lisäksi Karin Mäkiranta (lopperi, laulu ym.), joka indie-pop menestyksensä jälkeen on mm. tehnyt musiikkia elokuviin ja tällä hetkellä katse on suunnattuna näyttämöille. Kimmo Gröhn (saksofonisti, huilisti ja kitaristi) on ollut lukuisissa teatterikappaleissa muusikkona, mutta myös säveltänyt mm. big- ja rockbändeille, uruille ja näyttämölle. Trio elää voimakkaasti hetkessä, elokuvaa lukien ja toisiaan kuunnellen käyttäen monenlaisia esineitä, mistä vaan sopivia ääniä lähtee.

Facebook

 

Lehdistölle

 
The Thief of Bagdad
The Thief of Bagdad
The Thief of Bagdad
The Thief of Bagdad
The Thief of Bagdad
The Thief of Bagdad
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Euroopan unionin osarahoittama
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta