Sisältöön »

19.-25.8.2024

Tol'able David

 
Tol'able David
 

1921 • Henry King • 94 min
35 mm • Elävienkuvien teatteri
la 24.8.2024 klo 21:30 Osta liput »

 

IMDB

 

Sukunsa sankari

Richard Barthelmess ja Ernest Torrence loistavat idylliseen maaseutukylään sijoittuvassa draamassa, jossa viaton nuorukainen tempaistaan kesken huolettomien päiviensä aikuisten maailmaan. Henry Kingin hallittu ohjaus pitää siirappisuuden kurissa ja Henry Cronjagerin upea kameratyöskentely tallentaa oivasti sekä runollisia maisemakuvia että lopun intensiivisen toiminnankin. Mykän kauden ehdottomiin mestariteoksiin lukeutuva Sukunsa sankari oli yksi Harold Lloydin suosikkielokuvista ja hän lainasikin sen juonenkäänteitä omaan mestariteokseensa Pikkuveli (1927).

Arvostelu (mykkaelokuvat.com) »

 

lena-and-the-slide-brothers-trio.jpg

Säestys

Lena & The Slide Brothers Trio

Blues- ja Roots -musiikkiin erikoistunut, kansainvälisiäkin mainesanoja osakseen saanut bändi. Kitara-, basso- ja rumputaiteilijat seilailevat tyylilajien aallokoissa tyventä pelkäämättä.

  • Lena Lindroos / basso, koskettimet
  • Matti Kettunen / kitarat
  • Juha Tanninen / lyömäsoittimet

Lue lisää

 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Euroopan unionin osarahoittama
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta